Na ceste I/18 v Spišskom Štvrtku vyhasli v noci dva ľudské životy

24.12.2006 Levoča

Spišský Štvrtok 24. decembra (TASR) - Obeťami nočnej dopravnej nehody v Spišskom Štvrtku v okrese Levoča sú dvaja mladí muži. Tragédia sa odohrala krátko po ...
Spišský Štvrtok 24. decembra (TASR) - Obeťami nočnej dopravnej nehody v Spišskom Štvrtku v okrese Levoča sú dvaja mladí muži. Tragédia sa odohrala krátko po polnoci na hlavnej ceste I/18 z Levoče tesne pred obcou Spišský Štvrtok. Osobný automobil Seat Ibiza s troma pasažiermi vo vysokej rýchlosti pravdepodobne v dôsledku šmyku narazil do stromu.

Tiesňovú výzvu na pomoc primárne prijalo operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby (ZSS) v Spišskej Novej Vsi. To vyslalo na miesto dve posádky - zo Spišského Štvrtka a Spišskej Novej Vsi. Následne si posádky vyžiadali ešte ďalšiu pomoc prostredníctvom popradského operačného strediska ZSS, ktoré vyslalo na miesto nehody posádky z Levoče a Popradu.
\"My sme prišli ako posledná z posádok o 0.38 hodine. Jedného z trojice mladých mužov po vyprostení z vozidla ošetrovala posádka Rýchlej lekárskej pomoci (RLP) zo Spišskej Novej Vsi. Druhého sme ošetrovali my, zatiaľ čo tretiemu pomáhala posádka Rýchlej zdravotnej pomoci z Levoče. Zlyhali mu základné životné funkcie. Napriek oživovacím pokusom sme museli konštatovať smrť, \" povedal službukonajúci lekár posádky RLP popradskej stanice ZZS Tomáš Jankura.
Tretieho mladého muža z havarovaného vozidla transportovali s ťažkými zraneniami do levočskej nemocnice.
 

Vyberte región